Fietsen

Dankzij de goede infrastructuur voor fietsers en het ontbreken van heuvels is Noord Limburg de fietsregio bij uitstek. Tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die dit deel van Limburg te bieden heeft. Het is dan ook niet vreemd dat Nieuw Bergen is uitgeroepen tot meest ontspannende fietsgemeente van Nederland.

De vele fietsroutes voeren u door pittoreske dorpjes, door de uiterwaarden langs de Maas en door de talrijke bossen van Maasduinen. Of steek de Maas over met de veerpont naar Noord Brabant waar u door het eeuwenoude Maasheggengebied fietst. Dit is uitgeroepen tot UNESCO Biosfeergebied, waar ieder jaar in maart het beroemde Maasheggenvlechten plaatsvind. Maar ook over de grens naar Duitsland zal u zeker bekoren. Of breng een bezoek aan Bezoekerscentrum Maasduinen, gelegen aan het Reindersmeer in Well. U kunt hier heerlijk wandelen maar ook omheen fietsen.

Stel uw eigen route samen met de handige fietsknooppuntenkaart om het afwisselende landschap te doorkruisen. Ook in Duitsland sluit een knooppuntennetwerk aan op de Nederlandse variant. Hieronder vindt u enkele nuttige websites die u bij de keuze van een route kunnen helpen.

U vindt de knooppuntenkaarten van beide landen en andere fietsroutes in onze informatiemap in de vakantiewoning zodat u bij aankomst meteen op de fiets kunt stappen om de omgeving te verkennen.  

Neem, om fietsen  of e-bikes te huren, even contact op met de fietsenmaker bij ons in het dorp: Rijwielhandel Van Heumen, tel.nr: 0485-531655.