Wandelen

Je zou het niet verwachten, maar Limburg heeft duinen. Rivierduinen wel te verstaan. Met dank aan de rivier de Maas. Ze zijn goed te zien in het Bergerbos. Een golvend landschap waarin plotseling flinke heuvels opduiken. Het Bergerbos is deel van het Nationaal Park De Maasduinen en begint bij ons om de hoek. Vrijwel ononderbroken strekt deze groene gordel zich uit langs de Maas. Het is een bonte schakering van bossen, stuifduinen en heidevelden. Bijzonder zijn de vele vennen  zoals het Zevenboomsven, 't Quin,  Esven, Suukerven en de Duuvelskuul. Op de hoogste duin in dit mooie gebied heeft men in 2011 een nieuwe uitkijktoren gebouwd die zeker het beklimmen waard is en een prachtig uitzicht geeft over dit schitterende gebied, zoals te zien is op onderstaand filmpje:

Drone film van 3 vennen in Afferden

Hieronder enkele mooie wandelroutes die vanaf de Vertoeverij starten:

Even verderop in onze gemeente bij het dorp Well ligt natuurgebied "Reindersmeer" met het bezoekers centrum van Maasduinen. Een schitterende wandeling, die u zeker niet mag overslaan! Ook hier een mooie film van:

Drone film van het Reindersmeer

Natuurlijk kunnen ook langere afstanden worden afgelegd via het 200km. knopen lopen van Afferden tot en met Wellerlooi. Het bestaat uit wandelroutes en dorps-ommetjes van verschillende lengtes die aan elkaar zijn geknoopt. Het netwerk telt ruim 160 knooppunten, verspreid over 200km wandelpaden. Een uitgebreide folder hierover vindt u in onze vakantiewoning.

Maar ook de rest van Noord Limburg kent talloze wandelroutes die u zelf kunt komen ontdekken, zoals de volgende website laat zien.

En dan tot slot het welbekende Pieterpad dat ook door ons dorp Afferden voert en met het pontje de Maas oversteekt naar Vierlingsbeek.

In de Vertoeverij hebben we een uitgebreide informatiemap voor u ter beschikking waarmee u uw vakantie tot een onvergetelijke beleving kunt samenstellen. Mocht u toch nog twijfels hebben over een bezoek aan Maasduinen, lees dan "hier" waarom u Maasduinen zeker een keer gezien moet hebben.

Veel wandel plezier!